Τι, πως, ποτε, γιατι

Να βάψω ένα δωμάτιο… να το βάψω! Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Ο αδερφός μου θα με προμηθεύσει με τα σωστά υλικά και θα κατανοήσει τις οικολογικές μου παραξενιές. Σωστά; Σωστά… Λαδί! Όχι περίμενε μπεζ…. όχι όχι γκρι! Μήπως μανιταρί; Δειγματολόγια, χρώματα, αστάρια, ξανά και ξανά και ξανά….Ούτε το γιοφύρι της Άρτας να ήταν, ένα μικρό δωμάτιο πήρε δύο μήνες να βαφτεί και άλλους δύο τόνους τηλεφωνημάτων στον προαναφερθέντα ήρωα για το πώς και το γιατί.

Σκέφτηκα λοιπόν να τον γλυκάνω λιγάκι…κυριολεκτικά! Είδα μια τούρτα διακοσμημένη λέει με ζαχαρόπαστα, από τη φίλη μου τη Διονυσία, που ήταν κομμένη και ραμμένη στην περιπέτεια του δωματίου.

Έψαξα, σκέφτηκα και… τόλμησα! Γιατί χωρίς προηγούμενη εμπειρία και γνώσεις για το πώς να φτιάξεις μια τούρτα γε-νι-κά, μάλλον περί τόλμης πρόκειται :-)!

DSC_0148 (2)

DSC_0141 (2)

Το σχόλιο ενός πελάτη του χρωματοπωλείου “Μα τι κάνετε εκεί, τρώτε μέσα από το πεντόκιλο;”, με έκανε να γελάσω, αλλά και μου σφήνωσε μια ιδέα που άρχισε να σιγοψήνεται στο μυαλό μου…

Για τους γενναίους που έφαγαν μέσα από το…”πεντόκιλο”: Ένα σοκολατένιο υγρό mud cake με γέμιση λευκής σοκολάτας και ένα ζουμερό κέικ βανίλιας με μαρμελάδα φράουλα και γέμιση μπίτερ σοκολάτας τους αντάμειψε, γευστικά τουλάχιστον, για την υπομονή τους στην περιπέτεια του δωματίου!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s