Strawberry thing

Ακόμη ένα φραουλοπρότζεκτ που αγάπησα πολύ…Για την φίλη μου τη Μαρία που βάφτιζε την φραουλένια της…

strawberrycakegiveandcake2strawberrycakegiveandcake1strawberrycakegiveandcake3

Δες εδώ κι άλλο σχετικά μετά συνοδείας τραγουδακίου.🙂

Και τώρα κάτι που είχα καιρό να σας γράψω! Συνταγούλα!

Μους φράουλα

Υλικά: 

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 350 γρ. πουρές φράουλας
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών
  • 130 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μπαιν-μαρί ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί πολύ καλά το μίγμα μας. Αν έχουμε θερμόμετρο μετράμε μέχρι τους 75 βαθμούς. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα και να κρυώσει (κάνουμε δηλ. ελβετική μαρέγκα)

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τον μισό πουρέ φράουλας και τον ζεσταίνουμε με τη ζελατίνη (που έχει ήδη μαλακώσει στο νερό) μόλις διαλυθεί καλά η ζελατίνη βάζουμε και τον υπόλοιπο πουρέ και περιμένουμε να κρυώσει η φράουλα (αν έχουμε θερμόμετρο περίπου 25 βαθμοί)

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μισή μαρέγκα στον πουρέ φράουλας και σταδιακά και την υπόλοιπη. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα υλικά μας.

Βάζουμε σε ποτηράκια/μπολ ή σκεύη τη αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η μους μας.

Καλή απόλαυση!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s